Silversmide

Villa Rosenäng

KURSVERKSAMHET

& turistboende

Villa Rosenäng Bryggvägen 1, Björkfors 590 46 Rimforsa

Tel: 0494-71770   Mobil:070-39 64 505  / +46 494 71770

info@rosenang.se / www.rosenang.se

Silversmide ett gammalt fint hantverk


På denna kurs får du hjälp att göra ditt eget smycke. Vi hinner med att smida en ring, armband  eller ett hänge i silver. Jag har med mig alla verktyg som vi behöver till kursen i Villa Rosenängs lokaler.  Ni får också prova  på att göra en liten utsmyckning i silverlera på fredagskvällen som ni kan, om ni vill, införliva i ert silverarbete under lördag-söndagen


Din handledare är Peter Larsliden som går under beteckningen " Zilversmen" .

Hans signum är enkelhet, rena former, att smycket ska kännas gediget när man håller det i handen. Smyckena ska kunna bäras i olika sammanhang, både i vardagen och till fest, av gammal såväl som ung, av män och kvinnor.


Sitt silverhantverk är än så länge bara en fritidssysselsättning, men har nog så mycket att göra . Till vardags arbetar han inom flygplanstillverkning. Där arbetar vi med noggrannhet och kvalitet in i minsta detalj. Det har han tagit med sig till sitt hantverk där de små detaljerna gör helheten i processen när smycket växer fram i handens verk.


Välkommen till en gemytlig och skapande helg i Villa Rosenäng. Under en skön sommarhelg!


Här har du även möjlighet att förlänga din vistelse och ha en skön semester


Villa Rosenäng ligger mellan de två sjöarna Åsunden och Bjökern en sjö på var sida av huset. Här finns det mesta för en skön och avkopplande semester med bad fiske och paddelturer.


 Välkommen att anmäla dig!


Kursupplägg:


Peter går igenom de olika arbetsstationerna i verkstadslokalen. Ni får lära känna de olika verktygen som ni skall använda och forma era eget designade smycken med. Ni kommer att se och själva använda er av olika arbetsmetoder/ tekniker. Du kommer att lära dig att bocka, såga, fila, löda och smida.

Silvermaterialet som vi använder är både tråd och plåt av silver.


Material därutöver betalar du på plats.


Välkommen att designa och formge ditt egna smycke i en välkomnande miljö.


Välkommen på sommarkurs

i Villa Rosenängs

Kursverksamhet


SILVERSMIDE


Kursledare: Zilversmeden Peter Larsliden


Antal deltagare: 5-6 personer

Övernattning fred-lörd och lörd - söndag.


Kurstider: ankomst 17-19. Kurs;  fredag 19-21

lördag 09-17 Söndag 09-16 därefter fika och kursutvärdering


Våra handledare är skickliga proffessionella utövare med stor erfarenhet inom sina ämnesområden. Under trevlig gemenskap får du en bra hjälp att utforska och lära dig nya tekniker.


I kurspriset 2.700:- ingår : Handledning,

2 övernattningar i Villa Rosenäng. Där väntar ett eget rum, en inbäddad säng, samt en duschhandduk när du kommer. I våra prisvärda kurser ingår också slutstädning samt fikapauser med något gott till.


Materialkostnad:

SILVER 15 Kr/gram

Du får t.ex en fin ring för ca 150:-

Silverlera till nästan självkostnadspris


Du tar själv med din frukost och mat & dryck som du tillagar i våra utrustade kök .         ”Våra kurser hittar du även på " www.kurser.se”