Presentation av smederna

Välkommen till Villa Rosenängs kursverksamhet


Presentation av våra handledare i smide

MIKAEL KARLSSONär fd mjölkbonde numera pensionär sedan 6 år. Intresset för smide fick jag redan i skolan där vi hade en fin smedja.

2012 kom jag i kontakt med

smidesmästare Bertil Elmqvist

han är konstsmed sedan 67 år tillbaka. Jag har gått i lära hos honom sedan dess. 2014 byggde jag en egen smedja där jag till-

bringar mycket tid. De senaste 2 åren har jag deltagit på  marknader och visat mitt smide.

Är också en hängiven körsångare.


Claes och Mikael och vår allra första smed  Kristian har  haft samma läraromästare i Bertil Elmquist som säkert är en av mästarnas mästare i Sverige. 


     Vi är stolata över våra duktiga smederCLAES RASK

FREDRIK ÅKESSON

Uppe till höger är Fredrik. Hemmahörande i Skåne. Han började med en kurs hos oss i Villa Rosenäng en gång i tiden. Blev fast och  gick många fler kurser & byggde sig en smedja. Han är en mycket duktig smed som tar uppdrag nu och då när andra jobbet tillåter. Biodlare och  duktig ölbryggare dessutom.


Mikael är hemmahörande i Ydre kommun vår grannkomun och sommartid hjälper han till i Österbymo med att hålla öppet gamla smedjan och har lite prova på för allmänheten Utöver smidet är han också biodlare och värnar om hembygden och gammalt hantverk genom att bl.a. att hjälpa till med underhållet av Råås Kvarns hembygdsgård..